Find den rigtige kaffemaskine

Moccamaster kaffemaskine

Filterkaffemaskiner er bedst hvis man tit laver store mængder af friskbrygget kaffe eller har gæster hvor man ikke gider genfylde stempelkanden flere gange. Filtermaskinerne lader langsomt vandet dryppe gennem en beholder, der indeholder de malede kaffebønner. Vandet passere derefter gennem et papirfilter filter oftest af en genbrugsmateriale for let nedbrydning. Som vandet strømmer gennem kaffemaskinen absorberes smag og aroma. Filterkaffe er derefter direkte klar til servering og holdes normalt varm på en varmeplade der er en integreret del af kaffemaskinen. Det gør det nemt og hurtigt at genfylde kaffekoppen.

Filtermaskiner som Moccamaster kaffemaskine kommer i mange forskellige versioner, med forskellige antal kopper men de er alle nemme at bruge. Ens for dem alle er, at vandet passere gennem et filter med kaffepulver, deraf navnet. Kaffen kan efterfølgende hældes på en kande, karaffel eller termokande til at holde på varmen. Fordelen er, at vandet ikke skal koges først og man derved få den mest nænsomme tilberedning af kaffen uden at brænde den på. Kaffemaskiner med filter kræver dog lidt mere rengøring, men den vil spare dig penge på lang sigt da kværnet kaffepulver er langt billigere end hele ristede gourmetbønner. Engangsfiltre er den mest udbredte og nemmeste løsning, da de blot skal blive ud bagefter.

De mange forskellige modeller af kaffemaskiner gør enten brug af papirfiltre i genbrugsmateriale eller et permanent filter oftest lavet af plastik eller letmetal. Ved brug af Permanente filtre undgår du at købe nye engangsfiltre hver måned og kan spare dig for penge på den lange bane. Men de kan til tider være besværlige at rengøre og kan i værste fald give en træls bismag til kaffen. Papirfiltre er mere hygiejnisk da de ikke kræver grundig rengøring efter hver brug og da de nemt kan smides væk efter brug gør de også kaffebrygningen mere overskuelig og mindre tidskrævende.

Designer kaffemaskine

Der er stor forskel på kaffedrikkere, dem der blot skal have den hurtige kop kaffe om morgenen for at blive vågen og dem der virkelig elsker kaffe. Elsker du at lave/tilberede kaffe, dufte til det og drikke det – så går du typisk også meget op i hvilken kaffemaskine der er den rigtige for dig. Enkelte kaffemaskiner har et vælg af funktioner til at brygge kaffe og kan involvere dig i hvert enkelt skridt på vejen. Nogle designer kaffemaskiner gør det muligt for dig at justere ristning af kaffebønner og sågar malingen. Denne luksus tillader filterkaffemaskiner ikke, men til gengæld er du sikker på at få den samme gode kop kaffe hver eneste gang.

Comments are closed.