Interview med Tina Hvidtfeldt-Bøjlesen

Tina Hvidtfeldt-Bøjlesen er uddannet psykolog i år 2004, på Århus Universitet.
Hun arbejder med samtaler og undersøgelser i forhold til børn, unge og voksne.
Tina studerer videre omkring psykologi i år 2013.
I dag arbejder hun ved psykologerne i Vejle, men fra den 1. januar starter hun hos psykologerne i Fredericia.
Hun blev født i 1971 
(40 år). Privat er hun gift og har tre piger.

Interview om stress

Tina Hvidtfeldt-Bøjlesen, psykolog for Vejle psykologerne, udtaler at det kræver viden indenfor faget psykologi, at kunne snakke med en stress-ramt person. Det kræver, at man kan genkende symptomerne inden for stress. Hun fortæller samtidigt, at det ikke er alle der vil snakke lige åbent omkring stress. Det er vigtigst, at selv kunne se at man er på vej til at få stress. Det kan man ved at kigge på ens krop, mange bliver ramt af virusser og man har svært ved at koncentrere sig. Man skal reagere på det, siger Tina Hvidtfeldt Bøjlesen.

De patienter der kommer ved Tina Hvidtfeldt Bøjlesen, er ofte i aldersgruppen 35 til 55 årige.

”Hvordan finder du ud af, at patienten har stress og ikke en dårlig periode?”

Tina fortæller, at det er meget forskelligt, fordi ingen er ens. Først lærer hun patienten at kende, spørger ind til om personen har haft det svært, med op og nedture konstant eller mere med jævne mellemrum, tjekker efter om personen har nogle af stress symptomerne. Siger at det er okay at græde sine frustrationer ud, ved en psykolog.

En stress-periode kan vare fra én måned til op over ét år. Man er først rask når man ikke har stress syntomerne mere.

De stress-ramte skal først og fremmest indse at de har stress, før de kan gøre noget selv. Når det så er sket, er det en god idé at gå til psykolog, måske igennem arbejdet. Så vil de blive sygmeldt og ved psykologen får de nogle redskaber, der kan hjælpe dem til at komme gennem den svære tid.

Vi spurgte Tina Hvidtfeldt-Bøjlesen, om hun brugte behandlingsformen kognitiv terapi. ”Ja det gør jeg, men mest til de af mine patienter, der har angst. Det er meget effektivt. Det hjælper ikke alle, der kommer hos mig, men igen – alle er ikke ens”.

”I fremtiden vil vi efter min mening se en stigning med stress ramte danskere. Man kan jo allerede nu se en stor stigning inde for de sidste 10 år. Der vil blive flere, fordi der kommer mere at lave på arbejdspladserne. Der vil også komme flere fyrings ruter og det gør det ikke bedre. Så vil der komme mere arbejde”. Det udtaler psykolog, Tina Hvidtfeldt-Bøjlesen.