Konsekvenserne for samfundet

Hvilke konsekvenser har stress for samfundet?

Personer der føler sig stresset og ikke tager det seriøst, kan ende med at gå ned med stress og i værste fald få en depression. På arbejdspladsen vil deres opgaver skulle udfyldes af kollegaer som derfor skal lave dobbelt arbejde. Denne fordobling kan også fremkalde stress hos dem. Det er derfor vigtigt at få stoppet stress på arbejdspladsen hurtigst muligt.

En stresset person påvirker ikke kun arbejdspladsen, også familien og personens omgangskreds bliver påvirket.

Personener med stress vil komme til at gå hjemme det meste af tiden, fordi de ikke er i stand til at tage på arbejde. Staten ville komme til at skulle betale sygepenge til de sygmelde. Derfor vil der gå en masse penge til noget som egentlig kunne være forebygget.

I de sidste århundrede har arbejdet fået en større betydning for mennesket. Det vil det naturligvis komme til at gøre endnu mere i fremtiden og derfor vil stress bliver en væsentligere faktor end det er i dag. Det at vi har muligheden for at tage arbejdet med hjem og derfor arbejde udenfor arbejdstiderne i stedet for at slappe af, vil også få flere folk til at blive stresset.

Så hvis vi fortsætter den udvikling som vi har nu, vil vi opleve at hver fjerde erhvervsaktive dansker har stress. Det vil give et kæmpe arbejdstab og komme til at koste staten ekstremt mange penge. Derfor må vi sætte ind og prøve at bekæmpe stress.