Vigtigheden af korrekt arbejdstøj

De fleste laver oftest jokes med, at arbejdstilsynet kommer på uanmeldt besøg på en arbejdsplads eller ved en privat boligrenovation. Men det er dybt alvorligt da arbejdsskader kan se ved selv de mindste påvirkninger. Alt fra vejr til underlag og uheldig stillinger kan forsage de grimmeste arbejdsulykker. Derfor er det sidste du skal tænke på din påklædning. Selv de mindste arbejdsulykker kan have store konsekvenser til følge og de første kan undgås med det rigtige arbejdstøj. Arbejdstøj er oftest mere holdbart og slidstærkt and almindeligt tøj og er derfor velegnet til alle tyder af arbejde, om du er håndværker eller privatperson. Så selvom, at arbejdstøj oftest er dyrt, kan det spare dig for penge i det langeløb da du slipper for ofte at købe nyt tøj.

Hvorfor er arbejdstøj vigtigt

Man bør altid risikovurderer en arbejdssituation før man påbegynder arbejdet. Eller som minimum altid have det korrekte arbejdstøj på. Det vigtige er, at ens beskyttelsestøj altid er komfortabelt og beskytte bedst muligt. Det er derfor vigtigt at finde det rigtige arbejdstøj der passer til dig. Der findes mange typer af sikkerhedstøj og du kan med fordel købe arbejdstøj som sikkerhedssko, arbejdsbukser, arbejdsjakker, beskyttelsesbriller og arbejdshjelme. Tøjets vigtigste arbejde er at beskytte dig mod skæreredskaber som save, knive mv., kemikalier og syreholdig materiale samt varmebeskyttelse. Varmebeskyttelse er især vigtig, da mange redskaber opnår ekstreme temperature når de bruges i arbejdet og kan sprede gnister og varme bygningsmaterialer.

Ved de fleste byggeprojekter skabes der en masse støv og partiker der enten er skadelige eller irriterende for dine luftveje. Derfor at åndedrætsværn eller beskyttelsesmasker et meget godt sikkerhedsredskab at bruge uanset hvilket arbejde du skal udfører. Det er oftest brugt ved arbejde med isolering eller kemikalier, men også ved skæreopgaver hvor der laves meget støv kan det være en fordel at bruge værnemiddel for at undgå vejrtrækningsproblemer. Du kan læse mere om korrekt brug af arbejdstøj i Arbejdstilsynets bekendtgørelse om brug arbejdstøj og værnemidler. Deres regler og bekendtgørelser er netop skabt for at mindste arbejdsulykker og personskader.

Arbejdstøj er derfor yderst vigtigt for at minimere riciskoen for skader ved den enkelte medarbejder og dennes kollegaer. Og hvis uheldet er ude og der sker en arbejdsulykke skal skaden kunne reduceres til et minimum. Dertil kommer de mange millioner som samfundet kan spare ved mindskede omkostninger til sundhedssektoren og forsikring.

Køb korrekt arbejdstøj

Det er oftest en dyr fornøjelse at købe arbejdstøj og i hvert fald hvis man skal have et komplet sæt og en eller flere medarbejdere. Men billigt arbejdstøj og sikkerhedssko kan være fuldt ud lige så godt som de dyre mærker på markedet. (). Du skal blot finde det der passer til dig og dine behov. Online webshoppen GlobalTools har et stort udvalg af arbejdstøj/sikkerhedstøj som vil rede dig for mange skader og slidtage på dit almindelige tøj.

Comments are closed.